EqoGeothermal Energy

A patra solutie sustenabila EqoGreen Energy, este folosirea energiei geotermale pentru producerea de energie electrica, cu centrale geotermale, dar mai ales pentru a furniza energia termica local.

Energia geotermala este o formă de energie regenerabila derivata din caldura emanata din interiorul Pamantului prin roci și fluide subterane.

Energia geotermala poate fi obtinuta la mica adancime (la 15-20 metri sub pamant temperatura este constanta, vara/iarna, la aproximativ 10 grade Celsius), sau care vine din interiorul pamantului sub forma de vulcani, izvoare cu apa calda și gheizere. Aceasta energie gratuita este utilizata în urmatoarele directii energetice: incalzire, electricitate și pompe geotermale

Pamantul are si o temperatura constanta la diferite adancimi, datorita proprietatilor pamantului de izolator termic. De aici rezulta doua posibilitati de folosire a proprietatilor termice ale pamantului : unul pentru pentru încalzire dar si unul pentru racire pentru perioadele foarte calduroase.

Variatie temp fctie de anotimp
  •      Pana la o adancime de 15-20 m, în functie de sol, temperatura solului variaza cu anotimpurile. Vara, pamantul este mai cald, iar iarna este mai rece, ba chiar ingheata pana la o adancime de 0,5 – 1,5 metri, dar la 15-20 m sub pamant temperatura este constanta la aproximativ 10 grade Celsius.
  •      După o adâncime de 20 de m, temperatura creste cu un grad pentru fiecare 30 de metri parcurşi spre centrul pământului. Un foraj de 200 de metri adâncime va avea în partea inferioară temperatura de 16 grade Celsius, iar cu fiecare 30 de metri pe care ii coboram in subsol mai castigam un grad

Pentru casele si cladiri EqoGreen Buildigs „la cheie”, este disponibila optional, folosirea energiei geotermale, pentru incalzirea si racirea casei sau a cladirilor, cu pompe de caldura iar pentru cei care sunt in zone cu ape termale, pot fi instalate optional centrale geotermale pentru producerea de energie electrica.

Publicitate