EqoWater Energy

A treia solutie sustenabila EqoGreen Energy, este folosirea energiei hidraulice pentru productia de energie electrica, cu turbine hidraulice, pentru a furniza energia electrica local si in reteaua electrica

Energia hidraulica reprezinta capacitatea apei, de a efectua un lucru mecanic, la trecerea dintr-o pozitie data, in alta pozitie, prin curgere sau prin miscare.

Energia hidraulică este o energie mecanica, formata din energia potentiala a apei data de energia cinetica a apei in miscare.  Exploatarea acestei energii se face prin mori de apa sau prin hidrocentrale, care transformă energia potențiala a apei în energie cinetica. Aceasta e apoi captata cu ajutorul unor turbine hidraulice, in cazul hidrocentralelor, care acționează generatoare electrice care în final o transformă în energie electrica.

Tot forme de energie hidraulica sunt și energia cinetica a valurilor si a mareelor

Energia produsa de apa in miscare este cea mai veche energie regenerabila si a fost folosita incă din antichitate. In Imperiul Roman morile actionate de apa produceau faina și erau folosite de asemenea la acționarea gaterelor pentru taierea lemnului si a pietrei.

Avantajele principale al energiei hidraulice sunt urmatoarele:

  • este gratis, la fel ca energia solara si eoliana
  • produce energie electrica in mod constant, zi/noapte, iarna/vara
  • apa, fata de energia solara si eoliana, poate fi stocata in lacuri de acumulare

Pentru urmatoarele casele si cladiri EqoGreen Buildigs „la cheie”, care au disponibila o sursa de apa, este inclus kit-ul pentru productia de energie electrica GRATUITA cu turbina hidraulica (sau panouri solare sau turbina eoliana sau sistem hibrid) si stocarea energiei electrice in baterii : EqoGreen Building NZEBSystem, EqoGreen Building ActiveSystem si EqoGreen Building SmartTechSystem

Publicitate