Recuperatoare de Caldura

Ventilatia cu recuperare de caldura este una din conditiile satndardului NZEB (Nearly Zero Energy Building) si a casele pasive, deoarece casele si cladirile trebuiesc construite total etanse.

Unul dintre cele mai bune si eficiente sisteme de ventilatie existente pe piata este cel care asigura un constant aflux de aer proaspat in interiorul locuintei, aer care este deja incalzit in sezonul rece, iar vara este dimpotriva, racoros. Acest sistem este cunoscut sub denumirea de sistem de ventilatie cu recuperare de caldura.

Prin tubulatura ascunsa ce traverseaza intreaga locuinta se elimina in mod constant aerul viciat al carui caldura este transferata recuperatorului de caldura situat intr-un anumit punct al traseului de evacuare. Printr-un traseu separat, care se intersecteaza si el, la randul sau, cu acelasi recuperator de caldura, patrunde aerul proaspat din exterior. In contact cu recuperatorul aerul proaspat din exterior se incalzeste si patrunde in interiorul locuintei avand deja o temperatura aproape egala cu ce a aerului evacuat din incapere ( 91 % )

Exista si sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura automatizate, care mentin automat, un nivel optim al oxigenului si al umiditati in interiorul cladirii.

Etanseitatea unei case care are montat sistemul de ventilatia cu recuperare de caldura, scade consumul de energie pentru incalzire sau pentru racire, cu 200 % pana la 300 %

O diferenta MAJORA fata de aparatul de aer conditionat este faptul ca recuperatorul de caldura incalzeste sau raceste aerul PROASPAT din afara cladirii, pe cand aparatul de aer conditionat raceste sau incalzeste aerul din interiorul cladiri !

Avantajele principale ale sistemului ventilatie cu recuperare de caldura sunt urmatoarele:

  • aerul mereu proaspat, foarte sanatos
  • umiditatea mereu in parametrii optimi
  • economie de energie si de bani pentru incalzirea casei sau a cladirilor

Pentru urmatoarele casele si cladiri EqoGreen Buildigs „la cheie”, este inclus sitemul de ventilatie cu recuperare de caldura : EqoGreen Building NZEBSystem, EqoGreen Building ActiveSystem si EqoGreen Building SmartTechSystem

Publicitate