House Structures

EqoGreen Buildings va ofera 5 solutii sustenabile pentru construirea structurii de rezistenta a caselor si cladirilor moderne.

TIPURI DE STRUCTURI EqoGreenBuilding

1. EqoGreenBuilding PTF (Prefabricated Timber Framing)

Este tipul de structura pentru cladiri cu inaltimi pana la P+3E+M construite din panouri prefabricate, realizate din OSB 3 fixate pe rame din lemn, izolate in interior cu vata minerala. Panourile sunt fabricate din lemn uscat, tratat impotriva cariilor si insectelor daunatoare, impotriva mucegaiului, a fungilor si impotriva focului.

2. EqoGreenBuilding SIPS (Structural Insulated Panels)

Cu aceste panouri structurale se construiesc cladiri (P+3E+M) din panouri prefabricate, tip sandwich pentru construcții cu rezistență mecanică ridicatã și un coeficient de transfer termic foarte redus. Panourile sunt realizate standard din 2 placi de OSB 3, lipite între ele cu o placã de polistiren la mijloc.

3. EqoGreenBuilding CLT (Cross Laminated Timber)

CLT-ul este maiest numit si betonul viitorului, deoarece are rezistenta la compresiune aproape egala cu a betonului. Pe aceasta structura se pot construi cladiri „zgarie nori” din lemn masiv prefabricat in panouri multi strat din cherestea laminată încrucișată.

Pe structura EqoGreenBuildig CLT ,se pot construi in Romania cladiri cu inaltimi de pana la 10 m la cornisa (P+3+M) sau cu inaltimi mult mai mari in Europa , in functie de legislatia fiecarei tari ! Cea mai inalta cladire pe din lemn ( CLT ) din lume se afla in Norvegia si are 24 de etaje, 85,4 m.

4. EqoGreenBuilding CLS (Calibrated Logs System)

Este o structura pentru case si cladiri rustice din busteni calibrati. Sunt folositi cladiri cu inaltimi de pana la P+3E+ M, ideale pentru cabanele de munte

…..

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

5. EqoGreenBuiling CHC ( Classic House Structure)

Propunem o solutie SUSTENABILA si pentru cei care doresc sa construiasca case si cladiri pe structuri clasice, din caramida, BCA, beton si/sau structura metalica

Construim si structuri clasice din cărămida, BCA sau structura metalica. Dar… le construim eficiente energetic sau in sistem de case pasive si active. Case si cladiri, care produc local energie electrica, energie termica si apa calda, folosind energia solara, energia eoliana, energia hidraulica, energia geotermala si energia produsa de biomasa Asa ca prin economia de energie si prin producția locala de energie regenerabila si clădirile construite pe aceste structuri clasice , devin cladiri sustenabile, echilibreaza balanta de carton, iar in timp devin cladiri … verzi.

De ce am gandit prioritar, structuri din lemn pentru casele si cladirile EqoGreenBuilding ?!? Iata cel putin 12 motive:

 1. Pot avea un pret mai mic cu 10-20 % decat structurile clasice din caramida si beton
 2. Au etanseitate foarte buna pentru casele pasive, NZEB si active
 3. Izoleaza termic de 10 ori mai mult decat betonul (10 cm lemn = 100 cm beton)
 4. Sunt 85 % mai usoare (1mc de beton 2.400 kg – 1mc de lemn 400 kg)
 5. Sunt mai flexibile si mai rezistente la cutremur decat caramida si betonul,
 6. Au durata foarte rapida de construire (casele mai mici pot fii construite in cateva ore )
 7. Structura poate ramane ca finisaj de interior, in cazul CLT
 8. Lemnul uscat si bine tratat poate avea o durata de viata mai mare decat betonul
 9. Au suprafata utila a casei mai mare cu aproximativ 15 %
 10. Pentru construirea unei case din lemn se foloseste de 3 ori mai putin lemn decat lemnul ars in procesul de productie a caramizilor, cimentului si otelului, acelei case !
 11. Sunt naturale, regenerabile, reutilizabile, prietene cu mediul inconjurator
 12. Sunt ecologice (inmagazineaza mai mult CO2 decat se emana in atmosfera cu procesarea lor si cu construirea casei). Un metru cub de lemn are înmagazinat in el 900 de kilograme de C02, absorbit din atmosfera pe parcursul vietii ca pom, iar după toată procesarea, emană cel mult 300 de kilograme de CO2. Deci rezultă o balanță de + 600 de kilograme de CO2/mc care sunt inmagazinate in lemn )

EqoGreen Buildings va propune 5 solutii sutenabile pentru construirea caselor si cladirilor, cu oricare din structurile de mai sus

Publicitate